Ridturer

Våra ridturer


Ridturer

Pris

Kvällstur med kvällsmat i skogen 

Ridtur i ca 2,5 h

875 kr

Sjörundan, skogsturen inklusive lunch ute på turen.

Ridtur i ca 3-3,5 h

1 100kr

Fredagsmys ridtur, Bubbel, snittar

Ridtur ca 2,5h 

995kr 

Yoga med häst 

Ridtur, yoga 2,5h inkl lunch 

1395kr 

Gyltegården erbjuder vana ryttare exklusiv upplevelseridning

När du anmäler dig till ridning hos oss kan du förvänta dig att vi alltid är en liten grupp ryttare om max fyra stycken. Hästar som man kan låna hos oss är välridna, pigga och med en tydlig broms. Våra hästar har väl separerade gångarter vilket gör att du som ej är van att rida islandshäst men utövar en annan ridsport kommer att få en riktigt härlig ridupplevelse och verkligen känna på hur en riktigt fin tölt känns.

Naturen som vi vistas i under ridturerna är fantastiska, kantas av ån Surtans dalgångar där sjöar och tjärn lockar till lunchstopp. Vi har sträckningar med grusvägar som varar upp till 6 timmar för dom som vill rida riktigt långt.

De flesta av våra turer innefattas av mat eller fika. Maten härifrån gården är en del av konceptet och något vi är mycket stolta över. Hemodlade grönsaker och ägg i från våra höns är bara en lite del av det vi kommer att erbjuda. Så glöm färdiga bullar i en plastpåse, hos oss är allt hembakat och gärna med bär i från gården.

För att du skall kunna delta på vår upplevelseridning behöver du ha ridvana, det vill säga behärska trav där du utan problem rider lätt galopp i terräng vilket innebär att du som ryttare är balanserad och orädd. Du behöver inte kunna rida tölt, men vara väl införstådd i vad en halvhalt innebär. Alltid svårt att definiera ridvana då begreppet betyder olika för alla. Red du under några år som barn men nu är fyrtio år och uppåt kallar vi dig inte för ridvan. Rider du på ridskola idag eller utövar en annan ridsport kontinuerligt är du sannolikt ridvan. Är du tveksam till din egna ridvana så är det bara att stämma av med oss innan du bokar vilket du gör enklast via våra mejl som du hittar under kontakt.

För att boka ridturer, klicka dig vidare till evenemang eller tryck på länken https://www.gyltegarden.com/evenemang