Från jord till bord

För oss på Gyltegården är den bästa måltiden den där allt på tallriken kommer ifrån gården. Med den tanken bygger vi vårt matkoncept som vi nu delar med oss av till er. Djurhållningen går i ett kretslopp tillsammans med vattnet ifrån bäcken och regnvatten vi samlar används flitigt under torra perioder.

Vi använder inga gödningsmedel till våra planteringar utan låter djuren sköta det på ett naturligt sätt. Innebär till exempel att grisarnas vinterhage under sommaren blir grönsaksland.


Menyerna kommer vara säsongsbetonade med råvaror ifrån vad jord och skog erbjuder oss under alla årstider.
Kött ifrån gården som vi kan erbjuda: tupp, Linderödsgris, lamm och får, kalkon och höna. Nöt kommer ifrån närliggande gård. Vi serverar även vegetarisk mat där vi efter säsong använder allt ifrån vårt växthus och våra friliggande land. Martin som även bakar med surdeg kommer att se till att ni har nybakat bröd till frukosten varje dag.

Önskar ni pizza så serveras den rykande het ifrån pizzaugnen och självklart är den även tillagad med lokala råvaror och av surdeg. Vad sägs om en pizza med tomatsås, ost, svartkål, kantareller toppad med picklad rödlök och getost ifrån lokalt mejeri. Variationerna kommer vara oändliga.
För er som bokat någon av våra turer eller som kanske är med på en ridkurs under hösten kan se fram emot soppa (svamp, nässlor, kött ifrån gården) med surdegsbröd, bärpaj med vaniljsås. Har du riktigt tur så serveras det kanske en pulled pork burgare. 

Till middagen kommer man bla kunna avnjuta gårdens signaturrätt coq au vin som serveras med potatis ifrån gården och självklart har tuppen i grytan pickat i hagen här på gården. 

Önskas dryck förutom vatten så medtages det själva, givetvis kan vi ge er vin och öltips som passar med just er middag.


Välkomna att sitta ner hos oss på gården och njuta av det som serveras.

Boende på B&B bokar enklast middag via mail: Gyltegardensislandshastar@gmail.com